Planera sovrummet

För många är sovrummet ett av de viktigaste rummet att få till rätt. Men detta kan absolut vara en utmaning på flera sätt och vis. Vill man få ett vackert och härligt sovrum behöver man både planera ta sin tid att få allt till rätta.

Utrymmet

Det man alltid måste utgå från är ju hur mycket utrymme man har att arbeta med. Om sovrummet inte är brett nog för att rymma mycket mer än en dubbelsäng och kanske ett par små nattduksbord ska man så klart inte försöka in mängder av andra möbler bara för att få plats med det man vill ha. Samtidigt vill man heller inte lämna för mycket tomrum i sovrummet, det kan motverka den lite mer mysiga känslan man ofta eftersträvar.

Inredning

Inredningen är nästa steg i processen och det är här mycket kan ta tid. Man kommer att vilja hitta precis de rätta sakerna för att bygga upp sitt sovrum. Det går att dra inspiration från många olika håll, men många gillar att hämta idéer från hotell, där sovrummet ju verkligen är fokusen. Ett vidare tips kring detta är att hämta inspirationen direkt från de som faktiskt hanterar inredning i hotell, företag som exempelvis Perfect Match Interior.

Belysningen

Sovrummet är ett av de rum som kan dra nytta av en flexibel belysning. Till att börja med behöver det ju bra allmänbelysning så man kan se vad man håller på med när man städar eller gör annat runtikring rummet. Om rummet dessutom har fler syften, som till exempel ett skrivbord eller kanske ett sminkbord kommer man ju även vilja satsa på bra arbetsbelysning. Detta är ju också fallet om man gillar att läsa eller pyssla i sängen eller på andra håll i sovrummet. Slutligen måste ju speciellt sovrummet ha tillräckligt med mysbelysning. Fler ljuskällor ökar alltid flexibiliteten i vilket rum som helst, så satsa bara inte på en stor taklampa för att lösa allt. Belysning är allmänt något som man kan spendera mycket tid och pengar på. På TV4 kan man läsa expertråd direkt från en professionell ljusdesigner.